Hemma

Allmänt / Permalink / 0
En uttömmande resa är till enda.
Behöver en lur men håller mig vaken.
Kontoret står kvar.
Betalar en räkning och sticker på after work. Det gills va?
 
 Ses  //  T

VM är över

Allmänt / Permalink / 0
Mitt första och troligen sista VM är äntligen till ända.
Bäste svensk blev med god marginal Rasmus Persson och då detta var hans första cat1-tävling var det en riktigt fin prestation. 


Roldanillo i Colombia kommer alltid vara mitt favoritställe att flyga skärm. 
Jag längtar redan tillbaka hit. Nästa gång kommer det vara tillsammans med en grupp ivriga förväntansfulla termiktörstande piloter som kommer få uppleva sina livs bästa distansturer över världens bästa lilla dal, Valle Cauca. 
Resedatum blir 26:e december - 10:e januari. Boka in semestern! 


Ses  //  T

Sista tasket

Allmänt / Permalink / 0
Task commity lyckades även idag lägga dom första 20 kilometrarna längs berget trots att vi befinner oss på världens bästa ställe för plattlandsflygning. Jo, att det var 10km/h backvind är ju en prima förutsättning för läsidesflygning med minst en nödskärm som följd. Ok, rescue team upptaget. Bra, då lämnar jag berget och försöker ha en kul dag på platten. Själv. Tyvärr hade dagen inte kommit igång nog mycket för att det skulle fungera när man är själv, så det blev landning direkt. Nåja, hellre det än att hänga i nödis och ändå inte kunna bli räddad. 
Tack Roldanillo och alla här för några fina flygveckor (dom innan tävlingen) och inte så värst tack för en uruselt arrangerad tävling. VM. Jag flinar. 
Många piloter här är fantastiskt duktiga, snabba och modiga. Det har dock inte varit så kul att flyga med dom då dom är mycket aggressiva och ligger på riskanalys i nivå med proffsboxare. 
Minst tio kollisioner har inträffat som dock bara lett till två nödskärmskast. 
Nödskärmar pga kravatter o liknande snittar på drygt en per dag. På 148 piloter. Inte så bra. 
Jag är glad att jag slapp och återgår nu till mer komfortabel flygning med R11 eller annan lättflugen utrustning. Nä, Carreran ligger hemma och längtar tillbaka till Sydafrika. 
Nu ikväll ska jag försöka kränga lite prylar jag inte behöver längre. Och ta en mugg "juice" kanske. Skål! 

Ses  //  T
Till top