Dråpslag i PWC

Allmänt / Permalink / 1
Dödsolyckan i fredags där en Polsk pilot förolyckades under ett träningsflyg var droppen som fick bägaren attt rinna över.
PWCA (Paragliding World Cup Association) har under en månads tid tampats med olika certifieringsfrågor där vissa dokument fattas och vissa serieproducerade skärmar har visat sig inte överenstämma med det certifierade exemplaret.
I skrivande stund är Ozone Enzo2 tillsvidare helt diskvalificerad från PWC och Niviuk Icepeak 7 promodel 24 får flyga på dispens under dagens träning och måndagen. Om inte ett administrativt fel i en databas rättats och ett korrekt dokument levererats innan måndagens slut diskas även denna.
 
Tävlingen blir vingklippt då många bra piloter inte kan vara med.
Naturligvis stöttar alla piloter dessa beslut men skulden till detta och hela ansvaret för väldigt många bortkastade semesterveckor, dygn i flygplan och hotellkostnader hamnar hos tillverkare som slarvat eller fuskat.
Att fuska med certifieringen av flygfarkoster. Nej.
 
Återkommer.
 
Ses  //  T
 
#1 - - Pål Hammar Rognøy:

Håper virkelig at det i det minste ordner seg med din Icepeak og godkjenninger. Blir så trøtt av å lese om alt strul siste ukene. Trist for alle pilotene som er uskyldige i denne prosessen.

Till top