Vårkänslor

Allmänt / Permalink / 1
2014.
Ett år som går till historien. Ja, det gör väl alla men just 2014 blir ett som i alla fall jag sent kommer glömma.
Vintern inleddes ungefär som vanligt med ett par halvt misslyckade flygtävlingar, jag verkar ha tappat gnistan. Helt.
Sen kom då våren. Då solen skola skina och vackra känslor skola sprudla.
Nä men vad får vi istället? Jo, fyra döda vänner inom loppet av en månad.
Mina tankar går ofta till de närmast sörjande, jag kan inte ens föreställa mig hur sorg ser ut när någon man älskar, någon i familjen rycks bort. Den enda nära jag har förlorat var mormor men vi var överens. Hon kom förbi och sa hej. Hon var bra. Mycket bra.
Mina känslor nu i våras, eller snarare det stora svarta hål som visade sig i mitt bröst kom väldigt oväntat. Jag har försökt tänka på fina stunder jag delat med dessa mina fina vänner och på att det är minnena alla delar som gör varje människa till den hon skall förbli, det somliga kallar himmel eller helvete, och alla dessa kommer gå direkt till himmelen, utan att ens passera nån pärleport.
Jag har inga hemligheter, vill ni veta så får ni fråga.
Det svarta hålet i mig verkar dock ha funnits där mest hela tiden, bara mer eller mindre fördolt av moderna minnen av händelser av det bättre slaget. Djupt inom mig finns nämligen bara en jävla massa skit. Stora svarta illaluktande klumpar av seg, klistrig skit. Minnen från min uppväxt. Fy fan. Jag har inga hemligheter här heller. Fråga så får ni veta. Somligt har jag berättat under förtroliga samtal, annat kommer nog bara på direkt fråga, men fy fan alltså. Det är ett mirakel att jag lever och har kunnat anpassa mig hyggligt till ett ganska normalt liv.
Mobbad och slagen i skolan praktiskt taget varje dag. Mobbad i hemmet istället för uppmuntrad till studier och annat självförverkligande. Praktiskt taget misshandlad genom ignorans av medicinskt tillstånd av båda föräldrarna samt en psykologiskt missbildad uppfostran. Ha ha, nu kan jag faktiskt skratta åt eländet men att behöva sköta vindrutetorkarna när farsan fyllstyrde i ösregnet för att köpa vingummin och hyra porrfilm som vi sen skulle se medan han kedjerökte och hundarna sov i soffan och jag höll på att dö av astma och allergi... Ja, detta är bara ett litet smakprov utav flera tusen liknande minnen som nu har flutit upp till ytan. Svart.
 
Ha det gött människor och ta vara på varandra.
 
Ses  //  T
#1 - - Jonas:

Lite sen kommentar men såg detta nu.
Klyschor kommer här...? :
Efter regn kommer sol och det är de dåliga upplevelserna som formar oss mest.... åt vilket håll är olika men det kan ofta vara åt det bättre.
Man är aldrig så glad somnär man nästan dött...
Det är bistert och mörkt när folk dör, speciellt unga! :-(
Men livet går vidare, ring om du vill tjabba och spela piano och ta en folköl :-)
kram
/J

Till top