Vintergryta med lax

Allmänt / Permalink / 0
Åtta portioner:
2,5 dl krossade tomater
1 dl tomatpuré
4 st tomater
2 st stora gulalökar
250 gr färska champinjoner
10 st soltorkade tomater
10 dl vatten
3 dl ris
1 tsk cayennepeppar mald
1 tsk svartpeppar mald
1 tsk vitpeppar mald
1 msk salt
8 st portionsbitar lax
Dela tomater, svampar och lökar i klyftor och finhacka dom soltorkade.
Koka detta i krossade tomater, tomatpuré, vatten och kryddorna på låg värme.
Efter ca 2 timmar, när löken har blivit genomskinlig, lägg i det råa riset och koka tills riset är klart.
Under tiden riset drar kan du steka laxen i nåt gott som tex sweetchilisås.
Själv brynde jag laxen i ett par sekunder på varje sida och la sen ner bitarna i grytan och kokte dom där.
Ses  //  T
Till top